Kalça ağrıları bir çok hastalığa bağlı olabilir bir durumdur. Bel fıtığı, kalça eklemi kireçlenmesi,sakroiliak eklem iltihabı, pelvis organlardaki hastalıklar bu ağrıların sebebi olabilir.

     Ürogenital ve bağırsak sorunları araştırma ile inkar olunmuşsa (anamnez, ultrason, gerekirse kolonoskopi) kas iskelet hastalıkların  araştırılması üzerine gidiliyor. Bunlar römatizma kan testi, düz röntgen, MR ile tespit olunuyor ve kesin tanı koyuluyor.

      Tedavi hastalık aşamasına göre değişiyor.

      Bel fıtığı sinir kaybı semptomları ile devam ediyorsa fıtık ameliyatı şart. Bu EMG ile kesin tanı koyuluyor. Ağrı şiddetine bakmaksızın bu belirtiler yok ise ameliyat yapılmaz – medikal tedaviler yapılır. İlk önce ilaç tedavileri (10-15 gün), sorun devam ediyorsa fiziksel tedavilere geçiliyor. Bu fizik tedavi, akupunktur, nöral terapi, manüel terapi, mezoterapi ve ozon tedavisidir. Bunlardan birisi ve ya kombinasyonu seçerek kısa sürede sonuca varılıyor.

       Kalça eklemin kireçlenmesi genelde devamlı ilerleyen bir hastalıktır. Sebepleri genetik ve ya başka hastalıklara bağlı metabolik sorunlarla ilgili. İlk aşamalarda ilaç tedavileri yapılıyor. Sonraki aşamada akupunktur, manüel terapiler, nöral terapi, hyaluronik asit enjeksyonları, ozon enjeksyonu. Eklem hareketleri tam kilitli olunca ve yürüme mesafesi 50 m altına düşünce endoprotez ameliyatı yapılıyor.

       Sakroileit römatizmal bir hastalıktır. Tedavisi medikaldır. İlaç tedavisi uzun süre yapılması gerekiyor. Fakat ilaç tedavisine önemli destek akupunktur, nöral terapi ve mezoterapi ile yapılmakta. Bazi vakalarda lokal ozon enjeksyonu da faydalıdır. Isı olumsuz etkiliyor, dolayısıyla fizik  ve kaplıca tedavisi yapılmamaktadır.

 

Detaylı Bilgi İçin  :  

0216 606 10 95 |  0542 731 43 65   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

RANDEVU AL