Enfeksiyonlarda ve enfeksiyonlara karşı korunmak veya bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen, cilt kırışıklıkları, uyku düzensizliği, kronik yorgunluk, depresyon, cinsel istekte azalma, erken yaşlanma, dikkat ve konsantrasyon azalması ve yoğun stres ve baskıya bağlı sıkıntılar yaşayan kişilere önerilir.

Ayrıca alerjik hastalıklar, romatizmal hastalıklar, kanser ve kemoterapi uygulamaları, karaciğer, kan dolaşımı ve cilt hastalıkları, yara, akne, sedef hastalığı gibi kozmetik sorunlar, yaşa bağlı görme bozuklukları, diyabet, tansiyon, ülser, Hepatit B ve C gibi pek çok durum için önerilir. Hiçbir yan etkisi olmadığı gibi, hiçbir ilaç ile etkileşim de yapmaz. Bu nedenle insan sağlığını koruma ve hastalıklarla mücadelede ozon tedavisini doğal bir destekleyici tedavi yöntemi olarak kabul edebiliriz.

 

Ozon Terapi Kimlere Uygulanmaz?


Ozon terapinin uygulanması sakıncalı olduğu hastalıklar son derecede sınırlıdır. İleri derecede kansızlık ve kanla ilgili bazı kalıtsal hastalıkları (kanama pıhtılaşma hastalıkları) olan hastalara uygulama yapılmaz. Ayrıca tiroid bezinin aşırı derecede büyüme (hipertiroidi) ve normalden çok fazla hormon salgılaması durumunda ozon önerilmez. Yeni gelişmiş kalp enfarktüsü ve kanamanın aktif olarak devam ettiği bazı hastalıklar da ozon tedavisiyle bağdaşmayan hastalıklardır.