Son yıllar TC Sağlık bakanlığı tarafından geleneksel ve tamamlayıcı tıbba önem veriyor.

Bu tedavilerden biri  ve iyice araştırılmış olan ozon tedavisidir.

Bilindiği gibi ozon 3 oksijen atomdan oluşuyor. Fakat oksijenden farklı. Bir atomu hareketli, bileşimden çabuk ayrılıyor ve başkalarına bağlanıyor. Bundan dolayı çok reaktiftir, etkisi de oradandır.

Ozon ilk önce patojen, yani hastalık yapabilecek, virüs, bakteri ve mantarları yok ediyor. Mikroorganizmaların hücre duvarının bileşimlerini değiştirerek hayati fonksyonlarını bozuyor. Bu özellik sanayı gıda üretiminde ürünlerin bozulmaması için kullanıyor, tıpta ise cerrahi ve enfeksyon hastalıklarda tedavi kürlerde yeri önemli. Kapanmayan yaralar, cilt ve sistemik mantarlar, solunum sistemin kronik enfeksyonlar, kronik ürener hastalıklar, viral hepatit ve s. ozon tedavisi kompleks tedavide vasıtalardan biridir.

Ozon oksijen atomu içerdiği için metabolizmayı hızlandırıyor. Bu dolaşım bozukluğu ile devam eden hastalıklar ve hormonal-metabolik hastalıklarda önemli. Kolesterol birikiminden kaynaklanan iskemik kalp, beyin ve periferik atar damar sorunlarında kolesterolu metabolizma etmek için aktif oksijen atomu vazgeçilmezdir. Diğer tedavi vasıtalarla birlikte güzel sonuçlar veriyor.

Eklem, kıkırdaklar ve diğer bağ dokuların dolaşımı diğer dokulara göre daha az, oksijen ve besin maddeleri daha çok diffuzyonla temin olunuyor. Dolayısıyla bunlar hassas , bozulmaya müsait ve tedaviye dirençli. Lokal ozon uygulaması metabolizmayı baya hızlandırıyor ve doku yenilenme artıyor. Bu özellik eklem kireçlenmelerde, menisküs yırtıklarda bursitler ve diğer iltihabi bağ doku hastalıklarda başarı ile kullanılmakta.

Lokal yağ birikmelerin erimesi kolay değil. Sellülit ve bölgesel yağlanmada yağ hücre sayısı artmaktadır. Lokal ozon uygulaması hücre duvar yapısını bozuyor ve otomatik sitoliz mekanizmaları devre sokuyor. Normal şartlarda kullanılmayan liposil yani yağ hücreleri  5 yılda parçalanıyor, ozon bu işi birkaç haftada tamamlıyor.

Ozon tedavisi kemoterapilerin yan etkilerini azaltmak için ve sinir sistemin damar ve dejeneratif hastalıklarda (Alzheimer,Parkinson,MS, inme) gelişmelerini önleme amaçlı etkilidir.

Ozonun antimikrobik, hücre yenileyici  özellikleri diğer tedavilerle beraber hastalıkların iyileşmesi için kullanılmaya devam etmektedir.

 

Dr Turgay Mehmetbeyli

(ozon uygulama sert. No.  17-2270)

 

Detaylı Bilgi İçin  :  

0216 606 10 95 |  0542 731 43 65   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

RANDEVU AL